Održan Đurđevdanski folklorni maraton - iKragujevac


Vesti

U četvrtom folklornom maratonu, prema rečima organizatora, nastupilo je blizu 400 učesnika koje isključivo spaja ljubav prema tradiciji i folkloru. Publika je bila u prilici da uživa ne samo u pesmama i igrama Šumadije, Srbije, Makedonije i Republike Srpske, nego i u raskošnim narodnim nošnjama.

Đurđevdanski folklorni maraton, četvrti po redu, u organizaciji Centra za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević“, zbog kiše, održan je u Sportskoj hali “Gordana Goca Bogojević“. Ove godine, zbog lošeg vremena, izostao je sada već tradicionalni defile folklornih društava centralnim ulicama Kragujevca.

Pored domaćina, prvog i drugog tima “Abraševića”, Omladinskog i Dečijeg ansambla u folklornom maratonu nastupila su brojna kulturno umetnička društva: Folklorni ansambl “Pletenka“ iz Bitolja, KUD “Čajavec“ iz Banja Luke, KUD “Svilen konac“, Akademski folklorni ansambl “Svetozar Marković“, KUD “Dukati“, Zavičajno udruženje Krajišnika Nikola Tesla.

Centar za negovanje tradicionalne kulture “Abrašević“ po svom konceptu rada na pravi način pokazuje kako se čuva tradicija, kultura i umetnost jednog naroda i zato predstavlja ustanovu kulture od nacionalnog značaja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu