Počele pripreme za "Đurđevdanski, dečji karneval" - iKragujevac


Vesti

Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ i ove godine će biti organizator najlepše i najveselije zabave za decu, pa su pripreme za dvanaesti „Đurđevdanski dečji karneval“ već počele. 

Svi zaposleni već obavljaju poslove oko organizacije dvanaestog karnevala, a u Skupštini grada već je održan prvi radni satanak sa predstavnicima Gradskog Veća za obrazovanje, direktorima osnovnih škola, kao i sa Plesnim školama i klubovima, koji će do karnevala pripremiti koreografiju i obučavati osnovce plesu, da bi karnevalska povorka bila veselija i razigranija. Posle defilea gradskim ulicama, na bini „kod Krsta“ organizovan je program namenjen deci, u okviru koga će učestvovati dečji horovi, gosti iz drugih karnevalskih gradova, i plesne škole, koje se nadmeću u igračkim egzibicijama. Između muzičkih numera, binom će prošetati veliki broj princeza, kauboja, indijanaca, gusara, musketara, hajduka, vitezova, vanzemaljaca i drugi brojni junaci dečjih priča.

Karneval je već tradicionalno najlepša i najinteresantnija zabava za mališane, ali i za roditelje, koji im pomažu da svoju maštu i ideje pretoče u najlepše maske i budu što je moguće originalniji na karnevalu. Ideje se pronalaze u lepotama proleća, cveća, bajki, crtanih filmova, filmskih junaka, naučnika, legendi i svega što se može pretočiti u masku, pa su ulice grada na Đurđevdan prekrivene raznobojnim cvećem, pčelicama, leptirima, buba-marama, venčićima od đurđevdanskog cveća, kaubojima indijancima, vilama, princezama i junacima stripova, pa stručni žiri uvek ima težak zadatak da odabere najoriginalnije i najkreativnije maske, prilagođene dečjem uzrastu.

Najlepši izazov, zbog koga se svi trude je što osim revijalnog, karneval ima i svoj takmičarski deo, na kome se biraju najlepše  maske u tri kategorije. Važno je napomenuti da se kod svih maski najviše boduju maštovitost i sva raspoloživa idejna rešenja, kao i kreativnost u izradi, pa maske postaju ručni radovi baka i deka i vaspitačica u vrtićima, učitelja i učiteljica, profesora u školama, kao i trenera sportskih klubova.

Pozivamo sve zainteresovane da se na vreme prijave i učestvuju na takmičenju za najlepšu masku na dvanaestom Dečjem karnevalu u Kragujevcu. Zainteresovani mogu da se prijave u Turističkom informativnom centru (ul. Dr Zorana Đinđića 11), od 8 do 20 časova i subotom od 9 do 15 časova,  ili na brojeve telefona: 034/ 335-302 i 034/301-306 i da na vreme obezbede učesnički broj na takmičenju za najlepšu masku, jer se na dan karnevala, zbog bezbednosti, prijave neće primati.

Tada je oko bine preveliki broj gostiju, posmatrača i učesnika, pa bi se bez razloga pravila dodatna gužva, koja uvek otežava i najavu voditeljima i neplanirano produžava program. Zbog svih problema koji mogu nastati u toj gužvi, apelujemo na sve potencijalne učesnike da se na vreme prijave za takmičarske brojeve. Podsećamo i da na vreme osmislite i prijavite maske, jer Turistički informativni centar, kao i obrazovne i ostale ustanove, neće raditi tokom Prvomajskih praznika, 1. i 2. maja.

Tradicionalno, deca se na takmičenje mogu prijaviti za najlepšu pojedinačnu masku, najlepšu porodičnu masku (sa mama, tatama braćom, sestrama, bakama, dekama) i za grupnu masku, u kojoj može biti od tri do najviše deset učesnika, a o svemu na vreme prikupljamo podatke, jer se za pobednike obezbeđuju nagrade.

Prijavite se i budite deo vesele Đurđevdanske povorke!

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu