Utvrđeni predlozi za Đurđevdansku nagradu grada Kragujevca - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće utvrdilo je predlog odluke o dodeli Godišnje nagrade grada Kragujevca - Đurđevdanske nagrade za 2016. godinu: 

Zoranu Petroviću za knjigu pesama “Nedostajući sebi“ u oblasti umetnosti, zatim Univerzitetskom sportskom savezu Kragujevca u oblasti sporta i dr Vladici Stanojeviću direktoru Zavoda za smeštaj odraslih lica “Male Pčelice“ u oblasti humanitarnog karaktera. Predlog odluke upućen je odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje.

Pred odbornicima će se naći i predlog odluke o osnivanju Ustanove u kulturi “Koraci“ a razlog za donošenje ove odluke sadržan je u potrebi osnivanja jedinstvene ustanove koja će se, pored osnovne delatnosti, na sistematski i strateški način baviti unapređivanjem poslova menadžmenta u ustanovama kulture.

Gradsko veće donelo je zaključak o pokretanju inicijative za izradu planova detaljne regulacije “Proširenja gradskog groblja Bozman“ i “Blok A - Gradski stadion“. Saglasnost je data i za pokretanje inicijative za izradu Plana generalne regulacije “Centralni gradski park Šumarice“ okvirne površine oko 420 hektara, kao i Plana detaljne regulacije “Dela naselja Dragobraća - potez Slana bara“.

U skladu sa objavljenim, stalno otvorenim konkursom za prijavu predloga projekata kojima se ostvaruju potrebe i interesi građana u oblasti socijalne zaštite na predlog komisije doneta je odluka o raspodeli sredstava u iznosu 1.592.242 dinara za realizaciju osam projekata udruženja / organizacija. Za realizaciju šest projekata u oblasti zdravstvene zaštite odobreno je 1.540.000 dinara.

Gradsko veće odobrilo je sredstva subvencija JP “Preduzeću za izgradnju grada“ na ime budžetske pomoći za tekuću likvidnost u iznosu 688.840 dinara. Članovi veća dali su saglasnost na odluku Nadzornog odbora JKP “Gradska groblja“ o izmeni i dopuni Cenovnika osnovnih komunalnih usluga sahranjivanja koje će biti povoljnije za građane.

Usvojen je Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada za 2017. godinu.

Gradsko veće dalo je i saglasnost na zaključenje ugovora za nabavku usluge za izradu projektne dokumentacije za objekte kulture u Kragujevcu koji se finansiraju u okviru Projekta “Gradovi u fokusu 2016“ čija je vrednost 430 000 dinara bez PDV - a, koji će grad Kragujevac zaključiti sa Projektnim biroom Impra. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu