Kragujevac dobija novi naziv ulice u znak sećanja poginulog u Vukovaru - iKragujevac


Vesti

Predsednik Skupštine grada Kragujevca, Miroslav Petrašinović, sazvao je redovnu sednicu gradskog parlamenta za 7. april.

Na dnevnom redu biće i predlog da se jedna ulica nazove Ulica Aleksandar Saša Čančarević u znak sećanja na sugrađanina poginulog na Vukovarskom ratištu.

Inicijativu je podneo Gradski odbor Saveza udruženja boraca narodno-oslobodilačkih ratova (SUBNOR), u znak sećanja na Čančarevića, koji je poginuo na Vukovarskom ratištu 15. novembra 1991. godine.

Pred odbornicima će se naći i predlog odluke o pokretanju inicijative za uspostavljanje saradnje sa gradovima i opštinama u slivu Velike Morave u cilju smanjivanja zajedničkih rizika i posledica nakon elementarnih nepogoda i drugih nesreća.

Tom odlukom, pored Kragujevca, bili bi obuhvaćeni Paraćin, Jagodina, Svilajnac, Batočina, Rača, Velika Plana, Žabari, Petrovac na Mlavi i Požarevac.

Predviđeno je i razmatranje izveštaja o radu ustanova kulture i ustanova socijalne zaštite u 2016. godini, kao i predlog odluke o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora javno komunalnij preduzeća “Čistoća” i “Zelenilo”, čiji je osnivač grad.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu