Salon vina u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Treći put za redom, i već tradicionalno, održava se Salon vina u Kragujevcu. Mesto održavanja Salona vina je Kongresni centar hotela “Kragujevac”, a učesnicima i posetiocima Salona vina su na raspolaganju svi kapaciteti i sadržaji hotela.

Treći Salon vina Kragujevac 2017, u organizaciji Vinskog viteškog reda Šumadije, održava se 08.04.2017. godine. Predsednik organizacionog odbora Salona vina je Dragoljević Zoran Žorž Kancelar Vinskog viteškog reda Šumadije. Na Salonu će se predstaviti 58 vinarija iz Srbije i regiona jugo-istočne Evrope što ovaj Salon čini jedinstvenom i najobimnijom manifestacijom srpskog vinarstva. Posetioci mogu da degustiraju više od 300 kvalitetnih i vrhunskih vina Srbije i Regiona. Salon vina prete radionice sa degustacijama, masterclass, predavanja vinskih stručnjaka i po prvi put izložba VIVA VINO koju 07.04.2017. otvara Jugoslav Vlahović karikaturista i autor izložbe. Salon Vina 2017. otvara Petar Milikić Veliki majstor Vinskog viteškog reda Šumadije.

Sastavni deo procesa razvoja vinarstva jeste promocija vinarija, vinskih regija i brendiranje vina, a kroz održavanje vinskih manifestacija i medijsku promociju zbog čega sajmovi i saloni vina, koji na jednom mestu omogućavaju razmenu informacija, iskustava i znanja svim akterima vinske scene, dobijaju na značaju. Ljubitelji i potrošači dobijaju priliku da upoznaju najkvalitetnija vina, otkrivaju nove vinarije i vinske regije, da prošire svoja znanja i unaprede nivo vinske kulture. Proizvodjači na salonu predstavljaju vina širem tržištu, stiču nove kontakte i klijente i upoznaju se sa novim trendovima u tehnologiji vina i politici razvoja vinarstva, a profesionalci iz oblasti ugostiteljstva i turizma dobijaju mogućnost da probaju nova vina, sagledaju trendove i nova znanja ugrade u svoje poslovne ponude.

Novosti iz sveta vinarstva se smenjuju u brzom ritmu, veoma često se pojavljuju nove vinarije i predstavljaju nova vina. Srbija se postepeno probija na savremenom vinskom tržištu, ne samo kao zemlјa dobrih, već i kvalitetnih i vrhunskih vina o čemu govore brojne nagrade koju srpski vinari dobijaju u zemlјama regiona, Evropske Unjije i sveta.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu