KG: Obuka za pravilnu upotrebu dečijih autosedišta - iKragujevac


Vesti

U organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja i grada Kragujevca u sali Skupštine grada održana je obuka za pravilnu upotrebu bezbednosnih sedišta za decu. 

Prezentaciju i obuku namenjenu roditeljima, vaspitačima, patronažnim sestrama održali su predstavnici Agencije a prisustvovali su i predstavnici uprave za komunalne i inspekcijske poslove, Doma zdravlja i Policijske uprave Kragujevac.

U ime grada učesnike obuke pozdravio je prof. dr Nedeljko Manojlović član Gradskog veća za obrazovanje i naglasio da grad Kragujevac ima kvalitetnu saradnju sa Agencijom za bezbednost saobraćaja a da je obuka roditelja za upotrebu bezbednosnih autosedišta za decu samo njen nastavak i da će grad i ubuduće podržati sve projekte koje Agencija realizuje, rekao je prof. dr Manojlović.

Pored teorijske obuke održana je i praktična obuka o postavljanju autosedišta u vozilu, jer, prema rečima Tomislava Petrovića, koordinatora projekta, statistički podaci ukazuju na to da je veliki broj roditelja koji poseduju dečije sedište u svom automobilu ne postavljaju po instrukcijama proizvođača pa je takvo nebezbedno i nesigurno. U okviru prezentacije predstavljeni su statistički podaci Agencije, zašto je važno korišćenje autosedišta, kako pravilno izabrati autosedište, prikazani načini vezivanja u odnosu na uzrast deteta a podeljeni su i priručnici za roditelje o zaštiti dece u vozilu.

Agencija za bezbednost saobraćaja obezbedila je i podelila 15 sedišta grupe 0+ (do 13 kg težine) i pet kombinovanih autosedišta grupa 1,2 i 3 (od 9 do 36 kg težine) roditeljima koji su prošli teorijsku i praktičnu obuku. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu