Uvid u podatke iz Katastra na kućnom pragu - iKragujevac


Vesti

U kancelariji Mesne zajednice Stragari, meštanima je danas omogućen javni uvid u podatke jedinstvene evidencije o nepokretnostima iz digitalnog katastarskog plana za katastarske opštine Stragari, Kotraža, Ljubičevac, Vlakča, Masloševo, Ugljarevac i Ramaća. Reč je o zajedničkoj akciji Gradske uprave grada Kragujevca i Službe za katastar nepokretnosti, čiji je cilj da se izađe u susret meštanima najudaljenijih mesnih zajednica i omogući im da neke od najvažnijih informacija koje su vezane za poslove katastra, dobiju u svojim mesnim zajednicama.

Služba za katastar nepokretnosti u saradnji sa Gradskom upravom, danas je organizovala javni uvid u podatke Katastra nepokretnosti i Digitalnog katastarskog plana. Ovo je prva poseta udaljenijim područjima od gradske sredine, upravo sa ciljem da se ljudima na kućnom pragu, praktično, omogući da izvrše uvid u stanje upisa prava na svojim nepokretnostima. Mi smo veoma zadovoljni odzivom građana u ovoj mesnoj zajednici, a akciju ćemo nastaviti i u drugim mesnim zajednicama - kaže Jakša Simićević, načelnik Službe za katastar nepokretnosti grada Kragujevca.

Meštati Stragara i okoline koji su se odazvali ovom pozivu, interesovali su se za izgled svojih parcela, podatke o vlasnicima i pokazivali dokumentaciju koju poseduju službenicima Katastra koji su na licu mesta procenjivali da li je validna ili ne i odgovarali na njihova pitanja. Mesnu zajednicu Stragari, ovim povodom obišao je i Vitomir Nedeljković, član Gradskog veća za lokalnu samoupravu koji je naglasio da je jedna od uloga lokalne samouprave da bude što bliža građanima.

- Ideja nam je da obiđemo građane u najudaljenijim mesnim zajednicama kako bi mogli da završe svoje poslove, bez odlaska u grad - kaže Nedeljković.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu