NEZADOVOLJNI KRAGUJEVAČKI TAKSISTI: Sistemsko rešavanje problema taksi prevoza - iKragujevac


Vesti

Kragujevački taksisti, nezadovoljni što su pojedini taksi prevoznici samoinicijativno ukinuli startnu cenu taksi prevoza, smanjili cenu vožnje po pređenom kilometru od propisane gradskom odlukom i što ne koriste zvanične merne uređaje, već tablet računare, protestovali su danas ispred zgrade Gradske uprave, posle čega su se sastali sa zamenikom gradonačelnika Ivicom Momčilovićem, načelnikom Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove Andrejom Ilićem i načelnikom Gradske uprave za privredu Miroslavom Paunovićem.

Funkcionisanje taksi prevoza u Kragujevcu, opterećuju problemi, nagomilani tokom dužeg vremenskog perioda, a takvim poslovanjem oštećeni su i korisnici i taksi prevoznici ali i svi građani. U cilju sprovođenja Zakona i Gradskih odluka koje uređuju ovu oblast, Inspektorat za saobraćaj i puteve Gradske uprave vrši svakodnevni nadzor i kontrolu, a povremeno i uz asistenciju pripadnika saobraćajne policije PU Kragujevac, rekao je zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović. Pored toga, istakao je zamenik gradonačelnika, grad će kao i do sada da radi sve što je u nadležnosti njegovih službi ali je neophodno i uključivanje nadležnih republičkih institucija, jer je u zajedničkom interesu sistemsko rešavanje problema.

Prema rečima načelnika Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove Andreje Ilića, u proteklih mesec i po dana iz saobraćaja je isključeno više od sedamdeset vozila, i podneto više zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka, a sve u cilju obezbeđenja sigurnog i kvalitetnog taksi prevoza na teritoriji grada Kragujevca. Najveći broj vozila isključen je zbog toga što nije korišćen taksimetar za obračun i naplatu cene vožnje.

Na sastanku održanom u zgradi Gradske uprave između predstavnika grada, nadležnih službi i predstavnika nezadovoljnih taksista dogovoreno je da se ponovo sastanu, a u planu je i sastanak sa nadležnim inspekcijama Šumadijskog upravnog okruga.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu