ISTRAGA: Tužilaštvo traži izveštaj o nesreći u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Dve sedmice od nesreće u Tehničko-remontnom zavodu (TRZ) u Kragujevcu, u kojoj su poginula četvorica radnika, javnosti nisu poznate činjenice iz istrage za koju je nadležno Više javno tužilaštvo u Kragujevcu, rečeno je danas.

Portparolka Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu Vesna Đorđević je rekla agenciji Beta da uviđaj u TRZ Kragujevac nije završen, kao i da nisu stigle ni DNK analize o identifikaciji posmrtnih ostataka dvojice nastradalih radnika TRZ.

"Podsećam da je tužilaštvo ranije izdalo naredbu za veštačenje uzroka i okolnosti pod kojima se nesreća dogodila, a može da odluči i o preduzimanju drugih potrebnih mera i radnji", rekla je Vesna Đorđević.

Ona je navela da u "druge mere" spada i zahtev tužilaštva Ministarstvu odbrane da dostavi izveštaje svojih komisija o nesreći u TRZ Kragujevac.

"Više javno tužilaštvo će svakako zatražiti te izveštaje", rekla je Đorđevićeva.

Ministar odbrane Zoran Đorđević je medijima ranije potvrdio da su formirane dve komisije, jedna Inspektorata odbrane i druga koju je lično osnovao, kao i da su završeni izveštaji o nesreći i da sada čekaju zahtev Višeg javnog tuižilaštva u Kragujevcu.

Portparolka tog tužilaštva u Kragujevcu je objasnila da će posle kompletnog veštačenja i pribavljanja dokaza, tužilac nadležan za istragu odlučiti da li ima mesta za pokretanje krivičnog postupka.

U objektu za delaboraciju ubojnih sredstava TRZ u Kragujevcu 28. februara došlo je do eksplozije prilikom gašenja požara.

Poginuli su potpukovnik Miroslav Perišić i kapetan Darko Kostić, koji su sahranjeni u Kragujevcu i Surdulici.

Posmrtni ostaci radnika TRZ Dejana Kovačevića i Željko Nikolića iz Kragujevca još nisu sahranjeni, jer se čekaju rezultati indentifikacije DNK analizom.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu