Radionica Desk Kreativna Evropa za radnike u kulturi - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac i Desk Kreativna Evropa 23. i 24. marta organizuju radionicu - obuku, za apliciranje na konkurs programa Kreativna Evropa za podršku projektima evropske saradnje. Radionice će voditi predstavnici Deska Kreativna Evropa Srbija, a namenjene su profesionalcima zaposlenim u javnim i privatnim ustanovama i organizacijama kulture, u cilju pružanja informacija i razvoja veština za konkurisanje na glavni program Evropske unije za kulturu.

Do saradnje sa Deskom Kreativna Evropa, došlo je posle sastanka predstavnika grada Kragujevca sa predstavnicima kragujevačkih ustanova kultura, sa željom da zaposleni u kulturi ovladaju veštinama apliciranja kod pristupnih fondova Evropske unije, počev od razvoja same ideje pa do trenutka podnošenja projekta, a na osnovu praktičnih primera i iskustava, kaže Miljan Bjeletić, član Gradskog veća za kulturu.
Kragujevac je grad koji ima dosta potencijala, a organizacijom radionice u kojoj će učestvovati predstavnici javnog i civilnog sektora, kao i pojedinci, želimo da iskoristimo taj potencijal, ukažemo na eventualne greške, kako biti konkurentan, kako se izdvojiti u odnosu na ostale i kako napisati i predstaviti dobar projekat. Miljan Bjeletić, ističe da je ovo šansa da naši kadrovi za godinu ili dve budu u mogućnosti da apliciraju na važne i velike konkurse sa dobrim idejama i projektima, jer do sada, iako je bilo puno ideja, ustanovama kulture nedostajale su edukativne obuke iz projektnog menadžmenta, koji je danas jako koristan i neophodan za razvoj i realizaciju dobrih ideja.

Grad Kragujevac i Desk Kreativna Evropa pozivaju predstavnike ustanova kulture, udruženja i pojedince koje imaju želju da ovladaju veštinom apliciranja da se prijave za učešće u radionici, jer će im to pomoći da narednih godina ostvare svoje ideje i obogate kulturni život grada.

Inače, tokom ovog meseca 14. i 15. marta u saradnji sa Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, biće organizovana još jedna radionica, a do kraja godine predviđene su još dve u koje će biti uključeni predstavnici nevladinih organizacija i udruženja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu