HEROJI: U akciji gašenja požara povređeno 25 pripadnika vojske i MUP-a (FOTO+VIDEO) - iKragujevac


Vesti

Jedna osoba je poginula, za tri se traga, a 25 pripadnika Vojske Srbije i MUP je povredjeno u eksploziji koja je odjeknula tokom gašenja požara u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Prema poslednjim informacijama, u eksploziji koja se danas dogodila tokom gaššenja požžara u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu, jedna osoba je izgubila žživot, za tri se još traga, dok je 25 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a povređeno - saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Svi povrđeni, navodi se, zbrinuti su u kragujevačkom Kliničkom centru i van su žživotne opasnosti.

Ispred kragujevačkog Kliničkog centra okupila se rodbina i prijatelji povređenih.

 

Njima se obratio direktor KC Kragujevac Predrag Sazdanović koji je rekao da je mnogo više lakše nego teže povređenih, medju kojima i onih sa teškim povredama i dodao da će se sa više informacija u javnost izaći kasnije.

Eksplozija se dogodila oko 13.45 sati kada je eksplodirao magacin A28 u kome je bila velika količina tromblonskih mina i drugih vrsta municije. Tokom gašenja požara došlo je do još jedne eksplozije.

Kako saznajemo, nakon eksplozije, krov magacina urušio se od visoke temperature tokom gašenja požara.

Sva vatrogasna i vozila Hitne pomoći upućena na mesto eksplozije, prenosi agencija Beta.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Aleksandar Kličković rekao je agenciji Beta da su u Tehničko-remontni zavod poslali svih pet vozila Hitne pomoći i da se dodatno pozivaju u pomoć i medicinski radnici od kuće.

U dežurnoj službi Vatrogasno-spasilačke brigade u Kragujevcu rečeno je da su na mesto dogadjaja poslata sva raspoloživa vozila iz tog grada, odnosno šest vatrogasnih i jedno terensko vozilo, sa 19 vatrogasaca.

Eksplozivna sredstva u magacinu bila su pripremljena za rasklapanje i uništenje.

Do eksplozije je došlo u pogonu za delaboraciju.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu