Bolesnom dečaku iz Kragujevca nedostaje 5.000 € - iKragujevac


Vesti

Petogodišnjem dečaku Janku iz Kragujevca, koji se bori s teškim oblikom cerebralne paralize, neophodno je 5.000 evra kako bi otišao u Beč na lečenje.

Janko Stefanović iz Kragujevca, usled komplikacija na rođenju i nedostatka kiseonika, oboleo je od Vestovog sindroma, najtežeg oblika epilepsije i cerebralne paralize prouzrokovane ovom bolešću. Tretman transplantacije matičnih ćelija zakazan mu je za 10 mart.

Njegov otac Saša kaže da su prošle godine, zahvaljujući nizu akcija, uspeli da prikupe dovoljno novca za prvu terapiju u Beču.

"Prva terapija je uspešno obavljena i on je sada mnogo bolje, tretman ima pozitivne rezultate. Sledeći tretman je zakazan za sledeću nedelju, i mi u naredna tri dana moramo da prikupimo još 5.000 evra", kaže Jankov otac.

Zbog ove bolesti mali Janko ne može da priča, sedi, niti hoda, a porodici Stefanović jedina nada su tretmani matičnim ćelijama. Roditelji kažu da nijedan državni fond u Srbiji ne daje novac za to, ali ni za lekove, pa ih tako desetodnevna doza košta 5.000 dinara.

Janko, kažu, čak ne može da dobije ni banjsko lečenje jer Vestov sindrom nije u šifrarniku bolesti zbog kojih se ide na rehabilitaciju.

Ukoliko prikupe novac za tretman 10. marta, Stefanovići se nadaju da će u narednom periodu uspeti da obezbede sredstva i za naredna dva, a jedne terapije košta 10.200 evra.

Uplate iz Srbije i inostranstva možete izvršiti na navedene račune:

ERSTE BANKA a.d.Novi Sad
Dinarski broj racuna: 340-87002790-33

Za uplate iz inostranstva:
ERSTE BANKA a.d.Novi Sad
CORRESPONDENT BANK FOR EUR INCOMING PAYMENTS:
(navesti oznaku valute)
SWIFT CODE:GIBAATWG
ERSTE GROUP BANK AG WIEN,AUSTRIA

ACCOUNT OF THE BENEFICIARY WITH:
SWIFT CODE:GIBARS22
ERSTE BANK A.D.NOVI SAD

BENEFICIARY:
IBAN RS35340761189208599932
NAME JANKO STEFANOVIC
ADDRESS GRUZANSKA 7 KRAGUJEVAC SERBIA

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu