Subvencije za javno - komunalna preduzeća - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće donelo je odluku o prenosu sredstava u tekuću budžetsku rezervu, u iznosu od tri miliona dinara, radi refundacije troškova za isplatu otpremnina u JKP “Gradske tržnice“, gde se sedam radnika izjasnilo za sporazumni raskid radnog odnosa. Pored toga, članovi veća odobrili su i prenos sredstava za isplatu zarada u Preduzeću za igradnju grada.

Gradsko veće odobrilo je i sredstva subvencija - budžetske pomoći JKP “Zelenilo“ za izmirenje obaveza prema zaposlenima po osnovu neisplaćenih jubilarnih nagrada u iznosu 1,6 miliona dinara, zatim, za isplatu novčanih naknada i neisplaćenih zarada za 13 radnika JKP “Nikogradnje“ koji su se izjasnili za sporazumni prestanak radnog odnosa kao i 15 miliona dinara za tekuću likvidnost “Šumadija sajma“.

Gradsko veće dalo je saglasnost Gradskoj upravi za poslove gradonačelnika i Gradskog veća za pokretanje otvorenog postupka javne nabavke za izbor konsultantske kuće radi realizacije programa reforme sistema funkcionisanja grada Kragujevca.

Članovi Gradskog veća dali su i saglasnost na zaključenje Ugovora o zakupu poslovnog prostora za potrebe kancelarije zaštitinka građana grada Kragujevca za narednu godinu. Zaštitnik građana nalaziće se u ulici Svetozara Markovića broj 6.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu