GRADSKO VEĆE: Za Sportski centar ''Mladost'' 10 miliona dinara - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće utvrdilo je i predlog odluke o davanju saglasnosti za pokriće gubitaka u prethodnoj godini JP Sportski centar ''Mladost'' u iznosu od deset miliona dinara, koji je posledica obračunate amortizacije od blizu 24 miliona dinara i uputilo Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje. 

Na sednici je prihvaćen Finansijski izveštaj o poslovanju JP ''Gradska stambena agencija'' kao i Izveštaj o realizaciji godišnjeg Programa poslovanja Javnog stambenog preduzeća za prvih šest meseci ove godine.

Članovi Gradskog veća usvojili su zaključak kojim je Gradskoj upravi za komunalne i inspekcijske poslove naloženo da preduzme neophodne mere radi održavanja odnosno popravke oštećenja i sanacije udarnih rupa na ulicama i putevima, kojima se kreću vozila prigradskog prevoza u Novom Milanovcu, Rogojevcu, Čumiću, Gornjim Jarušicama, Vinjištu i Resniku. Reč je o inicijativi prevoznika koji je resornoj Gradskoj upravi ukazao na značajna oštećenja na ulicama i putevima kojima se kreću vozila prigradskog prevoza.

U okviru svoje nadležnosti, inspektorat za saobraćaj i puteve nakon terenskog nadzora utvrdio je postojanje više udarnih rupa, ulegnuća, naprslina, oštećenja asfaltnog zastora od ranije saniranih udarnih rupa, postojanje bankina viših od kolovoza, nepročišćenih putnih jarkova, izvitoperenog kolovoza i rastinja čime se ometa preglednost puta i ugrožava bezbednost saobraćaja.

Takođe, u prethodnom periodu više puta su se obraćale i mesne zajednice Novog Milanovca, Rogojevca, Čumića, Gornjih Jarušica, Vinjišta i Resnika ukazujući na potrebu sanacije puteva i ulica u tim mesnim zajednicama, jer duži period nisu popravljani. Vrednost radova koje će izvesti JKP ''Čistoća'' je 4,6 miliona dinara, bez PDV – a.

 

izvor: kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu