I GRAĐANI SRBIJE DOBIJAJU PO 500 EVRA! Ako ispunjavate OVAJ USLOV i vi ste među njima - iKragujevac


Vesti

Ovih dana everopski mediji bruje o mogućnosti da čelnici evropskih banaka pribegnu "bacanju novca iz helikoptera" kako bi spasili posrnule ekonomije u Evropi.

U mnogim državama, uključujući i susednu Hrvatsku na snazi je deflacija - pojava koja može biti jako opasna na duži rok. Naime, kad aje na snazi deflacija, cene robe i usluga padaju, pa poslodavci više ne mogu da priušte da održe platu na istom nivou i dolazi do otkaza i rezanja plata, što tera ekonomiju u dalji kolaps.

Postoji nekoliko modela za iskorišćavanje takvog novca, od kojih je najjednostavniji i najegalitarniji deljenje fiksnog novčanog iznosa svim građanima, na primer 500 evra svima u EU.

Srbija još uvek nije u Evropskoj uniji, ali neki njeni građani jesu. Naime, svako ko uz državljanstvo Srbije ima i pasoš neke od zemalja članica, moći će da ostvari pravo na ovakvu jednokratnu pomoć ukoliko do njenog deljenja dođe.

Podsećamo, čelnik centralne banke Mario Dragi pre dva meseca je i sam izrazio zanimanje za ideju novca iz helikoptera, koju je nazvao "zanimljivim konceptom".  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu