KRAGUJEVČANI OVO STE DUGO ČEKALI: Posle kontejnera uskoro stižu i 10 kamiona za odvoženje smeća - iKragujevac


Vesti

Prvi kontigent metalnih kontejnera, zapremine 1.100 litara, isporučen je Javno–komunalnom preduzeću Čistoća u Kragujevcu. Celokupna količina od 1.900 komada biće isporučena sukcesivno u naredna tri meseca.


Čistoća će, prema rečima direktora tog preduzeća Zorana Jovanovića, prilikom svake isporuke postavljati nove kontejnere u najugroženijim delovima grada Kragujevca i na taj način omogućiti građanima da pravilno odlažu sakupljeni komunalni otpad, a sve u skladu sa Zakonom o upravljanju otpadom.

Sredstva za nabavku novih kontejnera su obezbeđena u okviru aranžmana između grada Kragujevca i Evropske banke za obnovu i razvoj. Nakon sprovedenog postupka javne nabavke kao najpovoljniji ponuđač izabrana je firma Unit Export Limited iz Londona.

U preduzeću Čistoća očekuju i početak isporuke specijalizovanih vozila za odvoženje smeća čime će higijena u gradu biti podignuta na značajno viši nivo.

Nabavkom deset novih kamiona smećara, konačno će biti rešen problem dotrajale mehanizacije u Javno-komunalnom preduzeću Čistoća. Zbog čestih kvarova na kamionima, koji sa gradskog područja dnevno u proseku odnesu oko 200 tona smeća, kapaciteti nisu u potpunosti iskorišćeni.

Zato u Čistoći očekuju da će od naredne godine situacija biti mnogo bolja.

Inače, za nabavku kamiona, kanti i kontejnera iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj obezbeđeno je 2,5 mil EUR, prenosi sajt grada Kragujevca.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu