PRIPREMITE CV: Posao za 170 radnika u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Poslovodstvo Zastave i predstavnici Ministarstva privrede potpisali su sporazum kojim je država preuzela hale, deo mašina i ostale opreme Zastavine fabrike kamiona, u kojoj će se “nakon određenih aktivnosti, formirati novo preduzeće koje će proizvoditi komercijalna i vojna terenska vozila, kao i kupole za borbena vozila”, i u kojem bi trebalo da bude angažovano do 170 radnika.

Potpisivanjem sporazuma praktično je počelo formiranje konzorcijuma za proizvodnju novog vojnog borbenog vozila koje će, pored Kamiona, činiti FAP iz Priboja i petoletka iz Trstenika, a u poslednje vreme u tom kontekstu se pominje i fabrika Jugoimporta u Velikoj Plani u kojoj se proizvodi novo borbeno vozilo “Lazar”.

Novo vojno borbeno vozilo, čiji je naziv FAP 2016 PS/AV 6x6 radiće se na platformi FAP-a. Zastavina fabrika kamiona zadužena je za proizvodnju oklopne kabine. U Zastava kamionima proizvodiće se i terensko neborbeno vojno vozilo, čiji je prototip još pre više godina predstavljen nadležnima u Vojsci Srbije I Ministarstvu odbrane.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu