Kragujevac domaćin državnog školskog prvenstva u plivanju - iKragujevac


Vesti

Kragujevac je ove godine domaćin Republičkog školskog takmičenje u plivanju koje je okupilo oko 1000 dečaka i devojčica iz osnovnih i srednjih škola Srbije. Takmičenje organizuje Savez za školski sport Srbije uz podršku grada Kragujevca i Gradskog saveza školskih sportskih društava.

“Strategija koju smo postavili još prošle godine, a vezana je za podršku školskog sporta, pokazala se na delu i danas. Preko 1000 dece iz cele Srbije došlo je u Kragujevac na republičko takmičenje i drago nam je što smo uz podršku Gradskog saveza školskih sportskih društava uspeli da organizujemo ovu manifestaciju, a nadam se da će ih u budućnosti biti još više“, kazao je Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za sport.

Posle dužeg vremena Kragujevac je domaćin jednog školskog republičkog takmičenja, a opredelili smo se za plivanje, jer prema rečima Sretena Đorđevića, sekretara Gradskog saveza školskih sportskih društava, bazen ispunjava sve uslove za to i u prednosti smo u odosu na druge gradove kada je reč o uslovima.

Prošle nedelje u Kragujevcu je održano i okružno takmičenje koje je okupilo oko 300 učenika.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu