BIZARNE NESREĆE mladih koje donosi napredna tehnologija - Tinejdžerka pozira za sliku i pada sa terase (VIDEO) - iKragujevac


Vesti

Tragične sudbine mladih koji su svoj život podredili tehnologiji su u stalnom porastu!

Šesnaestogodišnja tinejdžerka prošle nedelje pala je sa terase na drugom spratu u Kraljevu dok se nameštala da je prijatelj snimi mobilnim telefonom. Pre dva meseca devojčicu je udario automobil u Beogradu dok je pretrčavala ulicu igrajući popularnu igricu "Lov na Pokemone".

Ovo su samo neki od sve češćih slučajeva u kojima su mladi teško povređeni ili smrtno nastradali zbog tehnologije.

Selfi

Nesreća tinejdžerke iz Kragujevca samo je jedna u nizu koje poslednjih meseci potresaju Srbiju i pune stranice domaćih medija. "Selfi groznica" pre nekoliko godina uhvatila je ceo svet, a onda je stigla i u Srbiju. U želji da naprave što bolju fotografiju ili snimak, mladi su bili spremni da rizikuju svoje živote. Nažalost, neki su ih tako i izgubili.

Tinejdžerka iz Kragujevca nameštala se na ogradi na terasi dok ju je prijatelj snimao. Izgubila je ravnotežu i pala sa drugog sprata. Devojčica je, srećom, prošla samo sa lakšim povredama jer joj je pad ublažio parkirani automobil. 

Pre četiri meseca, zbog želje da napravi neobičnu fotografiju, sedamnaestogodišnjeg dečaka udarila je struja na niškoj železničkoj stanici. On se popeo na vagon jer je želeo da napravi selfi kada ga je udarila struja od 25.000 volti.

Ena Kadić, devojka sa naših prostora koja je bila mis Austrije, izgubila je život nakon što je pala u provaliju, jer je dok je džogirala, pravila selfi.

Igrice

Devojčica T. N. (13) teško je povređena u julu u Beogradu kada je na nju naleteo automobil dok je jurila Pokemone. Devojčica je danima bila u komi jer je zadobila teške povrede glave.

Slušanje muzike na pešačkom prelazu

Nisu retke ni saobraćajne nesreće zbog neopreznosti prilikom prelaza pešačkog prelaza. Kako kažu iz saobraćajne policije, na pravilo da skinuli slušalice dok prelaze ulicu retko ko se obazire.

- Bilo je slučajeva da na nekoga naleti automobil, jer je pešak prelazio ulicu slušajući muziku, pa uopšte nije ni čuo, ni primetio vozilo dok nije bilo kasno da se udar izbegne - objašnjava saobraćajni policajac.

 

Izvor: Blic

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu