DOSIJE / Rekonstrukcija: Kragujevčanin koji je ukrao 1.4 MILIONA EVRA IZ BANKE! [Video] - iKragujevac


Vesti

Aleksandar Spasić (29), blagajnik Rajfajzen banke, izveo je 7. juna 2008. pljačku veka u Kragujevcu! Spasić je iz trezora filijale svoje banke odneo 1,4 miliona evra, a onda se iste večeri predao u kragujevačkom kafiću „Trezor"!

Spasić, koji je u međuvremenu osuđen na devet godina zatvora zato što je 7. juna 2008. iz trezora izneo torbu sa 1,44 miliona evra. Sudija Okružnog suda u Kragujevcu Spasiću je izrekla jedinstvenu kaznu i zbog pokušaja razbojništva kada je on, dok je bio na slobodi, 17. februara 2009. godine pokušao da ukrade novac iz menjačnice „Veko” na trgu Mala vaga, u ispovesti medijima kaže da je imao milion razloga za milionsku pljačku - razvod braka, odvojen život od svoje dece i priče da će zbog navodnog nasilja u porodici dobiti otkaz u banci.

Aleksandar Spasić kaže da mu je jednostavno puk'o film i da nije mogao da istrpi nepravdu.
- Nema blagajnika koji nije maštao o tome da odnese milione koji mu prolaze kroz ruke. Onda se preračuna šta ga čeka i šta gubi, i odustane. Nisam odustao jer sam malo šta mogao da izgubim a da to već nisam izgubio - počinje ispovest Aleksandar Spasić.

Zagonetka koju je postavio policajcima je bila nerešiva enigma istražiteljima a koja je glasila: Deset ljudi predaje kralju po deset zlatnih poluga. Na svakoj gomili mora biti deset kilograma. Kralj ima pravo da izmeri poluge samo jednom i utvrdi koji ga podanik potkrada i daje poluge sa manje zlata. Sve poluge su istih dimenzija! Kako?

Da je najveća pljačka banke u Kragujevcu imala filmsku priču, potvrđuje i emisija DOSIJE: Bankareva zagonetka koju preporučujemo da odgledate: 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu