Sa ovim ZANIMANJEM na BIROU u Kragujevcu nećete čekiati ni dan , ODMAH će te se ZAPOSLITI! - iKragujevac


Vesti

Procena je da Srbiji u ovom momentu nedostaje od 10.000 do 15.000 stručnjaka u IT sektoru kako bi se zadovoljile potrebe stranih kompanija koje dolaze, međutim to nije bio dovoljan razlog da informatika postane obavezan predmet u osnovnoj školi, već će i ove školske godine biti izborni.

Na birou u Kraguejvcu ovo je deficitarno zanimanje i odmah se možete ZAPOSLITI!

Predlog Ministarstva prosvete da se informatika uvede kao obavezni predmet u osnovne škole, Nacionalni prosvetni savet je na poslednjoj sednici odbio sa obrazloženjem da je ideja dobra, ali da bi u realizaciji mogli da nastanu problemi, da škole nemaju neophodnu opremu i internet.

Da se celokupni nedostatak odnosi ne samo na Srbiji, već i Kragujevac, govori i činjenica da ukoliko ste IT stručnjak na birou u Kragujevcu nećete čekati ni dan, a da stvar  bude još gora veliki broj Kraguejvčana se nakon završenog školovanja odlučuje za život u prestonici.

Danas je infomatika izborni predmet i pohađa ga, svega  oko 77 odsto učenika, tako da se desi da neki učenici završe osnovnu školu a da se sa nekim informatičkim temama nikada ne sretnu.

 

 

Izvor:Blic/iKragujevac

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu