Ključevi “Iskre“ uručeni gradu Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Ključ “Iskre“ – Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom" svečano su danas uručili gradu Kragujevcu predstavnici Delta fondacije. 

Ovo je "Deltina" druga zadužbina u koju su uložili 625.000 evra i osobama sa invaliditetom obezbedili najbolje uslove za sport, edukaciju i odmor. U ime budućih korisnika, ključ je primio Mikica Budimirović, predsednik Saveza košarkaša u kolicima Srbije. Sportski centar otvorila je upravitelj Delta fondacije, Ivana Mišković Karić.

"Kao što smo obećali, danas u Kragujevcu nastavljamo duh i tradiciju najvećih zadužbinara Srbije. Budućim korisnicima želim mnogo uspeha u sportskim takmičenjima i neka vam “Iskra“ osvetli put ka uspehu i ostvarenju vaših snova“, rekla je Ivana Mišković Karić.

Zadužbina kojom će upravljati SC “Park“ nalazi se u blizini Gerontološkog centra, a za izgradnju i kompletno opremanje objekta izdvojeno je 625 000 evra. “Iskra“ je druga zadužbina Delta fondacije, osmišljena kao mesto za rekreaciju, edukaciju, druženje i sportske aktivnosti osoba sa invaliditetom, veličine 660 kvadratnih metara, a njeni sadržaji nude kvalitetne usluge na prostoru koji je prilagođen svim oblicima invaliditeta.

Osim 4 apartmanske jedinice, rehabilitacionog dela, “Iskra“ sadrži i teretanu i multifunkcionalnu salu za seminare, edukaciju i druženja. U dvorištu objekta nalazi se atletska staza, teren za trening orjentacije osoba sa oštećenjem vida, teren za boćanje.

Posebnu zahvalnost upućujem "Delta fondaciji", Paraolimpijskoj akademiji “Junior“ i svim pregaocima koji su imali vere, hrabrosti i dovoljno sposobnosti da danas pred nama iznikne iskra i zaiskri svom snagom za budućnost" rekla je Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu