Zakazana poslednja redovna sednica parlamenta u ovom sazivu - iKragujevac


Vesti

Najvažnija Odluka o kojoj će se u petak 15.aprila, na 38.redovnoj sednici Skupštine grada, izjašnjavati odbornici gradskog parlamenta je Odluka o dodeli Godišnje nagrade grada Kragujevca – Đurđevdanske nagrade za 2015.godinu – rekao je na konferenciji za novinare predsednik Skupštine Milan Urošević.

On je podsetio da ova Odluka previđa da Đurđevdansku nagradu za 2015.godinu dobije pet kandidata - za oblast umetnosti Vladimir Jagličić, oblast novinarstva Jelena Vuković, oblast obrazovanja Janko Šušterčič, oblast sporta Jelena Milovanović, oblast humanitarnog karaktera Udruženje za pomoć osobama sa autizmom. Skupština će se, dodao je Urošević, izjašnjavati i o predlogu Odluke o dodeli zvanja Zaslužni građanin grada Kragujevca, posthumno, Borisu Aranđeloviću muzičaru iz Kragujevca.

Na predstojećoj sednici Skupštine grada odbornici će razmatrati i predlog Zaključka o prihvatanju Godišnjeg izveštaja o radu Kancelarije zaštitnika građana, kao i izveštaje o radu ustanova kulture, Centra za socijalni rad ''Solidarnost'' i Centra za razvoj usluga socijalne zaštite ''Kneginja Ljubica'' za 2015.godinu.

Predsednik Skupštine Milan Urošević najavio je i da će se gradski parlament u petak 15.aprila izjašnjavati o odluci o prihvatanju osnivačkih prava nad Sportskim privrednim društvom ''Radnički 1923'', pojasnivši da će ovom odlukom grad Kragujevac i formalno postati osnivač društva što će omogućiti da krene i finansiranje a tako i normalno funkcionisanje kluba.

Skupština grada će se u petak izjasniti i o odluci o davanju saglasnosti na program poslovanja PD ''Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj'' za 2016.godinu.

Takođe, odbornici bi trebalo da usvoje i odluke o otpisu potraživanja grada Kragujevca, u delu poreza na zarade, prema JP Radio televizija Kragujevac i DP ''21.oktobar''.

Sednica je zakazana za petak 15.april sa početkom u 9 časova.  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu