Počeo rad "Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj" - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće na danas održanoj sednici dalo je saglasnost na Program poslovanja PD “Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj“ d.o.o. Kragujevac sa sedištem u Cerovcu.

Centar će, kako je Programom predviđeno, obavljati istraživačko razvojne poslove u oblasti poljoprivrede, davati agronomske, ekološke i druge savete, zatim, obavljati fizičko hemijska i druga ispitivanja i kontrolu poljoprivrednih proizvoda, pružati savetodnavnu pomoć oko osnivanja poljoprivrenih udruženja, asocijacija i zadruga, kao i pomoć oko registracije poljoprivrednih proizvoda. Centar će se baviti i ispitivanjem kvaliteta semena, zemljišta, hrane i biljaka, kao i organizovanjem stručnih skupova odnosno izdavanjem publikacija od značaja za promovisanje i razvoj poljoprivrede.

“Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj“ će kroz saradnju ili partnerski odnos sa svim relevantnim regionalnim, državnim i međunarodnim institucijama i organizacijama, među kojima su Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, Regionalna privredna komora, Univerzitet u Kragujevcu, udruženja poljoprivrednika i Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, obezbediti uslove za razmenu iskustava i usavršavanje i na taj način doprineti razvoju poljoprivrede i ruralnom razvoja.

Gradsko veće na danas održanoj sednici dalo je saglasnost za pokretanje postupka javne nabavke male vrednosti radi sanacije posledica elementarnih nepogoda na teritoriji Kragujevca za vreme vanredne situacije u perodu od 10. do 15. marta tekuće godine, kao i saglasnost Gradskoj upravi za poslove gradonačelnika i Gradskog veća na zaključenje Ugovora o pružanju usluge izrade tehničke dokumentacije sanacije klizišta “Vinjište“ u Kragujevcu, sa “BHL Projekt“ d.o.o. iz Beograda.

Na osnovu saglasnosti Gradskog veća biće zaključen i ugovor o izradi projektne dokumentacije za izvođenje građevinskih radova na izgradnji saobraćajnice koja je veza “Južne obilaznice'' i ulice “Dragoslava Srejovića“.

Gradsko veće dalo je i saglasnot za zaključivanje ugovora o pružanju usluga medijskog praćenja aktivnosti Skupštine grada Kragujevca između “Radio televizije Kragujevac“ d.o.o. i grada Kragujevca.

U skladu sa odredbama Zakona o javnim nabavkama nadležna Gradska uprava uputila je zahteve za davanje ponuda ''Radio televiziji Kragujevac'' i Televiziji “Kanal 9“, za kupovinu televizijskog vremena i programa za usluge prenosa skupštinskih zasedanja u toku 2016. godine, uz prateće usluge, za izveštavanje sa sednica Gradskog veća po pozivu, kao i za izveštavanje po pozivu sa ostalih događaja od značaja za rad organa Grada. Imajući u vidu da oba ponuđača zadovoljavaju tehničke uslove za pruženje traženih usluga, a da je ponuda ''Radio televizije Kragujevac'', ekonomski povoljnija, doneta je odluka da se Ugovor zaključi sa povoljnijim ponuđačem. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu