Otvorena nova renovirana ambulanta u Desimirovcu - iKragujevac


Vesti

Simboličnim presecanjem vrpce, u prisustvu gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića i direktora Doma zdravlja Vasilija Antića, ministar zdravlja Zlatibor Lončar predao je na upotrebu renoviranu ambulantu u Desimirovcu. Taj zdravstveni objekat nije bio u funkciji pet godina, nakon što se 2011. godine pod teretom snega urušio krov.

Ambulanta u Desimirovcu deo je sistema Doma zdravlja Kragujevac i jedna od 16 ambulanti na seoskom području, kojoj gravitira više od 3000 stanovnika Desimirovca, Cerovca i Opornice.

Naša je želja da što više približimo zdravstvenu zaštitu žiteljima na seoskom području – kazao je tom prilikom Vasilije Antić direktor Doma zdravlja i najavio značajna ulaganja u infrastukturu, opremu i informacioni sistem. Planiramo da zajedno sa službom Hitne medicinske pomoći i Kliničkim centrom omogućimo značajno smanjenje vremena u lečenju pacijenata.

Grad Kragujevac je u sređivanje ambulante uložio blizu 2,5 miliona dinara, dok je italijanska nevladina organizacija ''Ne bombe, nego karamele'' izdvojila blizu milion dinara za rekonstrukciju prostora i nabavku prateće opreme. Lokalna samouprava grada Kragujevca, prema rečima Gordane Damnjanović člana Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja, veliku pažnju poklanja prevenciji i primarnoj zdravstvenoj zaštiti, naročito na seoskom području kako bi zdravstvena zaštita svima bila dostupna.

Ministarstvo zdravlja izdvojilo je 3,5 miliona dinara za krečenje domova zdravlja i ambulanti u Kragujevcu – podsetio je tom prilikom ministar Zlatibor Lončar i dodao da će posle Niša u Kragujevcu biti impelmentiran novi informacioni sistem koji će povezati Domove zdravlja sa Kliničkim centrom i značajno skratiti vreme potrebno za zakazivanje specijalističkih pregleda i dijagnostike.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu