Kragujevac dobija novu bolnicu! - iKragujevac


Vesti

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, u pratnji direktora Kliničkog centra Predraga Sazdanovića, obišao je radove na novom objektu u Kliničkom centru gde će biti smešteni lineralni akcelaratori neophodni za zračnu terapiju.

U izgradnju tog objekta, nabavku jednog akceleratora i ct simulatora ministarstvo zdravlja odnosno Vlada Srbije izdvojila je preko 200 miliona dinara. Preostala tri linearna akceleratora biće kupljena sredstvima svetske banke.

Želimo da pacijenti koji čekaju na lečenje što pre dobiju potrebnu terapiju i da do Nove godine nema više liste čekanja.U cilju unapređenja zdravstvene zaštite u Kragujevcu, ministar Lončar je rekao da je u planu izgradnja i Opšte bolnice.

Kragujevac, kako je rekao gradonačelnik Radomir Nikolić ima primarnu i tercijalnu zdravstvenu zaštitu ali sekundarna još nije razvijena. Na tome radimo više od godinu dana i grad je već za potrebe Opšte bolnice obezbedio neophodno zemljište i radi se plan detaljne regulacije. Predstoji ulazak u drugu fazu a to je obezbeđivanje sredstava i izrada projekta Opšte bolnice, koji će biti finansiran sredstvima donatora. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu