Siguran glas za osobe sa dijabetesom u Kragujevcu! - iKragujevac


Vesti

U okviru kampanje „Siguran glas“ koju realizuje Dijabetološki savez Srbije, danas su u centru Kragujevca građani potpisivali peticiju podrške osobama sa dijabetesom.

 Ciljevi ove akcije bili su podizanje svesti o problemima i potrebama osoba sa dijabetesom kao i ukazivanje nadležnim institucijama Republike Srbije na potrebe adekvatnog lečenja i kontrolisanja dijabetesa. Akciji je prisustvovala i član Gradskog veća za zdravstvo dr Gordana Damnjanović, koja istakla važnost posvećivanja pažnje dijabetesu, budući da su procene da u našoj zemlji više od 700.000 ljudi ima ovu bolest.

Prikupljanjem 5.000 glasova, Dijabetološki savez Srbije od nadležnih institucija traži obezbeđivanje većeg broja pedijatrijskih endokrinologa za rad sa decom obolelom od dijabetesa, veću dostupnost tračica za merenja šećera u krvi o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje kao i uvođenje novih lekova na listu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje koji predstavljaju najbolju terapiju za obolele od Tipa 2 dijabetesa.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu