UJAK UZEO PRAVDU U SVOJE RUKE: Huligani otimaju novac od učenika - iKragujevac


Vesti

U kragujevačkoj srednjoj školi postoji grupa problematičnih dečaka od kojih ostali strahuju: maltretiraju ih i uzimaju im novac.

Kako iKragujevac saznaje učenik srednje škole je došao kući u strahu da će ga huligani sutra prebiti ukoliko im ne donese 1.000 dinara. Taj strah je podelio sa svojom babom. Kako i svaka baka, uvek ima rešenje. Naime, rekla je unuku da će mu ona dati novac, ali da im dogovoreno mesto bude Veliki park i da im ne da odmah novac, da pokuša da im pričom dokaže da nije u redu to što rade. 

Dečak je poslušao svoju babu, našao se sa huliganima i počeo da objašnjava da mu je to džeparac i da nije u redu što na taj način otimaju pare od mlađih učenika. Huligani su u tom trenutku počeli da udaraju dečaka. 

Dečak nije ni znao da ima pomoć, njegov ujak je bio u blizinu. Potrčao je, odbranio sestrića, nažalost, morao je da upotrebi silu, jer se drugačije sa njima nije moglo. 

U trenutku kada je udario jednog od trojice huligana, naišao je otac jednog od njih i počeo svađu. Ujak je objasnio njegovom ocu zašto je primenuo silu nad njima. Roditelji obično prikrivaju svoje dete, koliko god da pogreši, ali ovaj roditelj još uvek ima svet o tome šta je loše, pa je počeo i sam da primenjuje silu nad svojim detetom. 

Učenici moraju da se obrate roditeljima ili direktoru škole, pa će naći način da im se pomogne. Ne može se očekivati da škole same rešavaju tako ozbiljan problem. To je postalo državni problem i svi zajedno se moramo boriti.

U Osnovnom tužilaštvu kažu da su upoznati da đaci u pojedinim školama vrše krivično delo iznude. U ovakvim slučajevima svoj doprinos daje i Centar za socijalni rad pošto se na osnovu njihovog mišljenja donosi odluka da li će se primeniti vaspitna mera ili odrediti maloletnički zatvor.

Napominjemo, ime maloletnog dečaka i škole nismo naveli zbog dečakove bezbednost. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu