Od septembra novi Fiatov model iz Kragujevca! - iKragujevac


Vesti

Kako tvrdi uvek dobro obavešteni sajt www.carauto.com, kompanija FCA je sa najvišeg mesta najavila da će se u Kragujevcu, počev od septembra ove godine, sklapati novi Fiatov globalni model.

Dobro obavešteni izvori iz FCA tvrde da će se Toro za početak sklapati iz CKD kompleta dopremljenih iz Brazila, a 2018. godine se očekuje da Fiat Toro bude 100% proizvod Made in Srbija.

Fiat Toro je moderan pick-up dugačak 4,91 metar, a pokreću ga motori 1.8L flex sa 139 KS i 2.0 turbo-dizel sa 170 KS, upareni sa 6 stepenim manuelnim menjačem, 6 stepenom automatikom ali i novim 9 stepenim automatskim menjačem, uz izbor između 4×2 i 4×4 verzije.Verzija sa dizel agregatom postiže maksimalnih 188 km/h, a ubrzava do stotke za 10 sekundi.

Na tržištu Srbije ovaj atraktivni pikap sa 2.0 MJTD dizel agregatom prodavaće se po startnoj ceni od 16.985 EUR. 

Za početak kako najavljuju iz FCA centrale u Njujorku, Fiat će u saradnji sa ministarstvom poljoprivrede Srbije, subvencionisati novi model za pojedine korisnike. Primera radi, Pikap Fiat Toro iz Kragujevca će biti ponuđen poljoprivrednim gazdinstvima koja obrađuju državno zemljište za 14.412 evra, čime će se dodatno poboljšati položaj malog seoskog domaćinstva.

Srećan vam 1. april. smiley cool

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu