Gradonačelnik Nikolić u poseti kompaniji “Wacker Neuson“ - iKragujevac


Vesti

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić nastavio je posetu privrednicima obilaskom kompanije “Wacker Neuson“. Cilj posete bilo je bolje upoznavanje sa poslovanjem i razmena ideja u oblasti privrednog razvoja grada.

Nikolić je obišao proizvodnu halu i radionice. U razgovoru sa generalnim direktorom kompanije Robertom Halajkom i tehničkim direktorom Brankom Ilićem, Nikolić je rekao da Kragujevac kao kolevka srpske industrije ima obavezu da učini sve što može kako bi kompanija kao što je “Wacker Neuson“, ostala u gradu i proširila svoju delatnost. Želimo da pomognemo koliko god možemo jer imamo zajedničke ciljeve, a to su dobro poslovanje i nova radna mesta, kaže gradonačelnik Kragujevca.

“Wacker Neuson“ je vodeća kompanija u svetu u oblasti proizvodnje građevinskih mašina i uređaja. Sa više od 300 proizvodnih grupa, u 30 firmi širom sveta, ova kompanija ima oko 3000 zaposlenih. U Kragujevcu se proizvode delovi za bagere, a zaposleno je 250 radnika, koji osim u proizvodnji, učestvuju i u osmišljavanju dizajna.

Naša kompanija ima dugu tradiciju i stabilno posluje. Mislim da je to dobro i za grad. Imamo kvalitetan i kvalifikovan kadar. Plan je da proširimo proizvodni pogon i zaposlimo još 150 radnika, kazao je generalni direktor kompanije “Wacker Neuson“, Robert Halajko. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu