Partijska vojska Veroljuba Stevanovića u predizbornom štrajku na RTK - iKragujevac


Vesti

Nakon najave štrajka i potpunom obustavom rada Radio televizje Kragujevac, poslovodstvo ove medijske kuće je izdalo saopštenje koje prenosimo u celosti:

Saopštenje poslovodstva Radio televizije Kragujevac doo

Bez odobrenja vlasnika i direktora Radio televizije Kragujevac doo, u redakciji ove medijske kuće, danas je konferenciju za novinare predvodio predsednik NUNSa Vukašin Obradović. Štrajkački odbor je bez konsultacija sa direktorkom pozvao predstavnike NUNSa i sndikalne lidere, tako da ni rukovodstvo ni vlasnik naše medijske kuće ne znaju ko im, kada i zašto ulazi u prostorije.

Sindikat Nezavisnost Radio televizije Kragujevac doo, obmanjuje javnost izjavama da poslovodstvo ignoriše poziv na pregovore oko zahteva štrajkača. Rukovodstvo Radio televizije Kragujevac doo je službenim dopisom u dva navrata 16.03.2016. i 17.03.2016. godine uputilo poziv na pregovore o načinu obezbeđivanja minimuma procesa rada Sindikatu „Nezavisnost'', koji je odbio da razgovara o bilo čemu, osim o ispunjenju zahteva štrajkačkog Odbora.

Kako je Zakonom o štrajku član 7, član 9. i član 10., za delatnost od javnog interesa, koju obavlja Radio televizija Kragujevac neophodno organizovanje minimuma procesa rada, rukovodstvo firme je zahteve za pregovore upućivalo Sindikatu „Nezavisnost'', više puta. Sindikat nije pokazao dobru volju za realizacijom minimuma procesa rada.

Ovakve odluke Sindikata i Štrajkačkog odbora nanose materijalnu štetu Radio televiziji Kragujevac, ugrožavaju zdravlje zaposlenih koji nisu u štrajku i oduzimaju građanima pravo na informisanje. Rukovodstvo Radio televizije Kragujevac doo, uputilo je dopis Inspekciji rada 17.03.2016, koja je dala predlog za organizovanjem minimuma procesa rada. I na ove predloge Sindikat nije reagovao. Zaposleni u Radio televiziji Kragujevac doo koji su u štrajku ne sprovode ga na način propisan Zakonom, osam sati u prostorijama svoje medijske kuće, već veći deo vremena provode po kafićima i restoranima van radnih mesta. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu