KG: Mensa prima nove članove - iKragujevac


Vesti

Za nove članove Mense Srbije u Kragujevcu, organizovan je prijem na Fakultetu medicinskih nauka.

Ova organizacija trenutno ima oko 15-ak aktivnih članova u Kragujevcu a cilj je da se članstvo omasovi, kako bi se, pre svega, promovisao intelektualni potencijal mladih Kragujevčana.
U Kragujevcu varira broj aktivnih članova Mense jer ne odluče se svi koji prođu testiranje da budu uključeni u rad ove organizacije. Od nedavno je Mensa u Kragujevcu dobila novog koordinatora, koji kaže da ima dosta ideja i planova kako da animira Kragujevčane da se, nakon što prođu test inteligencije, aktivno i uključe u rad Mense.

Prijemu tri nova člana u Mensu u Kragujevcu prisustvovala je i predsednica Mense Srbije koja je održala i kratko predavanje o ovoj organizaciji i njenim aktivnostima. U odnosu na Beograd ili Novi Sad, Kragujevac ima manje aktivnih članova, što bi, kako očekuje, trebalo da se promeni u narednom periodu. Svrha članstva u Mensi jeste da se ineteligencija usmerava ka dobrobiti ljudskog društva, kroz razne aktivnosti i projekte.

Pored organizovanja druženja članova Mensa učestvuje i u humanitarnim akcijama. Tako su ovog puta Društvu za cerebralnu i dečiju paralizu u Kragujevcu obezbedili pomoć u vidu odeće i obuće.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu