PREVARENE KRAGUJEVČANKE: Uzeli im novac, obećali posao, kad ono... - iKragujevac


Vesti

Devojke, oprezno, možete biti žrtve ovakve prevare.

Oglas za posao ovako glasi: "Potrebne devojke - žene za promovisanje zdrave hrane, tačnije čajeva za medicinsku kuću iz Beograda, dnevnica 2000 dinara, radi se 5 dana nedeljno, klizno radno vreme 8h, isplata svake nedelje, u agenciji TRENKWALDER se ugovor zaključuje, a devojke treba da daju čoveku sa kojima obavljaju razgovor 1500 dinara za sanitarnu knjižicu."

Zvuci lepo, zar ne? Zarada solidna, uslovi takođe, ali iza toga se krije velika prevara, devojke koje su dale novac za navodnu sanitarnu knjižicu su nasamarene tj. ŽRTVE SU PREVARE.

Čovek kojem su dale novac za knjižice je seo u taxi i nestao, naravno, telefon je isključio. Agencija je u šoku zbog velikog propusta, jer oni su ti koji su doveli i devojke, a i tog čoveka. Agencija će vratiti novac devojkama. 

Ono što je zajedničko u svim prevarama jeste korišćenje falsifikovanih dokumenata koji prevarantu omogućavaju da "pokrije" laž. Po pravilu, žrtve ne razlikuju prava i lažna dokumenta pa je najbolja zaštita od krupnih prevara advokat. Ili ne nasedati obećanjima, primamljivim ponudama i velikim parama koje se mogu kupiti – za male pare.
 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu