Pojačana kontrola auto taksi prevoza u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Gradska uprava za komunalne i inspekcijske poslove organizovala je danas još jednu kontrolu taksi prevoza u ulici Jovana Ristića. To je samo nastavak pojačanih kontrola koje se sprovode radi regulisanja auto taksi prevoza, a pre svega u cilju obezbeđivanja sigurnog i kvalitetnog taksi prevoza u Kragujevcu.

U najnovijim kontrolama, zbog utvrđenih nepravilnosti, iz saobraćaja je isključeno ukupno sedam vozila. Vanredna kontrola organizovana je u nedelju u popodnevnim časovima i prema rečima Andreje Ilića načelnika Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove, tom prilikom iz saobraćaja su isključena četiri vozila. U kontroli koja je sinoć organizovana na auto taksi stajalištu kod Velikog parka iz saobraćaja su isključena tri vozila.

U vanrednim i redovnim kontrolama učestvuju inspektori za saobraćaj i puteve koji proveravaju posedovanje taksi dozvole za vozilo i vozača, dok inspekcija za rad kontroliše posedovanje ugovora o radu sa poslodavcem. U kontroli koju je organizovala republička inspekcija za rad, od 11 vozila koliko je obuhvaćeno kontrolom zatečeno je šest neprijavljnih vozača, koji nisu imali ugovore o radu sa poslodavcem.

Inače, iz Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove podsećaju da su po novom Zakonu o prevozu u drumskom saobraćaju i na osnovu gradske Odluke o auto taksi prevozu, taksiti u obavezi da za svaku vožnju izdaju fiskalni račun.

Istovremeno, Gradska uprava za komunalne i inspekcijske poslove zahvaljuje se na saradnji republičkoj inspekciji za rad i pripadnicima Saobraćajne policije PU Kragujevac na asistenciji.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu