Gradska uprava u Kragujevcu: Akcija dobrovoljnog davanja krvi - iKragujevac


Vesti

U organizaciji Samostalnih sindikata gradskih uprava stručnih službi i organa grada u saradnji sa Kliničkim centrom Kragujevac, Službom za snabdevanje krvlju i krvnim produktima, danas je u Svečanom salonu od 8 do 12 sati održana akcija dobrovoljnog davanja krvi za zaposlene u Gradskoj upravi. 

Tradicionalna i redovna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi koje organizujemo najmanje dva puta godišnje uz podršku i stručnu medicinsku pomoć osoblja Službe za snabdevanje krvlju.

Sindikat se trudi da svoje članove motiviše kako bi se odazvali akciji i ovakvim gestom pokazali svoju humanost i, čini mi se, da uspevamo u tome jer iz godine u godinu akcijama se priključuje sve veći broj mladih kolega - istakao je Novica Petrović, predsednik Odbora za akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Prema rečima predstavnika sindikata i organizatora akcije u sindikatu ima oko 10 dobrovoljnih davalaca koji su krv dali preko 50 puta i 6 članova koji su ovu dragocenu tečnost dali preko 100 puta.

Do kraja akcije prikupljeno preko 30 jedinica krvi. Među ljudima dobre volje bilo je i onih koji zbog zdravstvenog stanja nisu mogli da daju tu dragocenu tečnost.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu