Fijat: Ne planiramo odlazak iz Srbije - iKragujevac


Vesti

 

Po rečima generalnog direktora kompanije Fiat Krajsler automobili (FCA), Silvije Verneti Bline, ne postoje nikakvi razlozi da kompanija ode iz Srbije. Fiat Krajsler automobili su najveći srpski izvoznik i tu vodeću poziciju nameravamo da zadržimo i u narednim godinama, poručuje generalna direktorka Silvija Verneti Blina. 

Ona ističe da je najviše automobila iz Kragujevca isporučeno kupcima iz Italije, Francuske, Velike Britanije, Španije, Nemačke i SAD.

Po njenim rečima nema razloga da se svaki zastoj u proizvodnji tumači kao nagoveštaj povlačenja Fijata iz Srbije.

- Nakon što smo uložili u svoje ljude i nakon ulaganjaviše od milijardu evra do sada, nema apsolutno nikakvih razloga a odemo iz Srbije U zajedničkom je interesu i za kompaniju FCA Srbija i za Vladu da ostanemo u Srbiji i nemamo nameru da odemo, izjavila je generalna direktorka Silvija Verneti Blina.

Po njenim rečima nisu tačne špekulacije da dobavljači iz Srbije ne učestvuju u proizvodnji fijata 500 L. FCA Srbija ima veliku bazu dobavljača u Srbiji i trenutno se 67 odsto delova proizvodi u Srbiji. Fijatovi dobavljači i kooperanti zapošljavaju više od 1.000 ljudi.

Sredinom oktobra navršilo se sedam godina od osnivanja FCA Srbija. Po rečima generalnog direktora FCA odluka da se dođe u Srbiju pokazala se kao dobar poslovan potez.

- Sedam godina nakon osnivanja kompanije FCA Srbija i tri godine nakon zvaničnog otvaranja nove fabrike u Kragujevcu, možemo reći da smo više nego zadovoljni. Veoma smo zadovoljni modelom 500 L, nacinalnim ponosom Srbije. Od svog dolaska u Srbiju , FCA posluje ostvarujući rezultate koji se konstantno prate kako bi se još više poboljšali, istakla je Silvija Verneti Blina.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu