Kragujevački "Zavod Male Pčelice" dobija još lepši izgled - iKragujevac


Vesti

Zavod za smeštaj odraslih u Malim Pčelicama u utorak, 10. novembra prirediće svečano otvaranje renoviranog Paviljona 2.

U renoviranje objekta od oko 3.000 kvadrata uloženo je 25 miliona dinara i to iz sopstvenih sredstava Zavoda, koja zarađuje zahvaljujući poljoprivrednoj ekonomiji, pekari i proizvodnim radionicama, koje posluju u okviru ove ustanove.
Paviljon 2 u Zavodu za zbirinavanje odraslih je među prvim objektima koji su napravljeni prilikom osnivanja Ustanove pre 43 godine.

Danas ovaj deo kompleksa ima potpuno drugačiji, funkcionalniji i savremeniji izgled. Renoviranje objekta, u koji će se u utorak 10. novembra useliti preko 190 korisnika,  urađeno je u skaldu sa standardima energetske efiksanosti i hasap sistemom.
Takođe, Zavod sa dva miliona dinara učestvuje i u izgradnji pravoslavnog Hrama, posvećenog Svetom Luki Krimskom.

"Ono po čemu će ova crkva biti jedinstvena je to što je to prva crkva u istoriji Republike Srbije, koja se nalazi u ustanovi socijalne zaštite. Ova crkva će imati deo moštiju Svetog Luke Krimskog. Deo moštiju se nalazi još samo u Sabornoj crkvi u Moskvi, Sabornoj crkvi u Atini, u sedištu u Simferopolju, gde je i telo Luke Krimskog, a na Balkanu jedino baš ovde u Pčelicama", rekao je direktor Zavoda "Male Pčelice" - dr Vladica Stanojević.
Crkva Svetog Luke Krimskog biće završena početkom naredne godine, a u njoj će, po blagoslovu episkopa Šumadisjkog Jovana, moći da se organizuju svi pravoslavni obredi.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu