Da li se u Kragujevcu kupuje bajat hleb? - iKragujevac


Vesti

Kakvog je ukusa bajat hleb? Ovo je pitanje na koje odgovor znaju mnogi Kragujevčani, a i gradjani širom zemlje.

 Odnedavno se u Kragujevcu u mnogim pekarama bajat hleb i pecivo neprodato u ranim jutarnjim satima, prodaje upola cene, a interesovanje građana je sve veće. Nekada su u večernjim satima redovi čak i ispred pekara koje nude jeftinije pecivo. 

Slična situacija se odigrava i u najsiromašnijem medju većim gradovima u zemlji, u NIšu, gde u jednoj od najvećih kompanija za proizvodnju hleba Žitopeku potvrđuju da je interesovanje za kupovinu bajatog hleba povećano. U ovoj industriji, hleb se prodaje po ceni od, verovali ili ne, 20 do 25 dinara po kilogramu, naveo je direktor “Žitopeka” Milan Todorović, a postoji interesovanje za pronalaženje ustanove koja bi sprovela besplatnu distibuciju hleba i peciva, kako ističu u Uniji privatnih pekara u Nišu.

Zbog sve teže ekonomske situacije u gradu, ali i velikog interesovanja pekara, Vukadinović očekuje da ova inicijativa uskoro zaživi. U toku su i ozbiljni pregovori sa nekim niškim opštinama. 

Gradjani se mogu složiti da u današnjim okolnostima niska cena bajatog hleba svakako ga čini primamljivim, ali i pored toga njegova niska kaloričnost povoljno utiče na zdravlje, od njega se mogu praviti tradicionalna jela, kao što je svima dobro znana "Popara", a izvor je i hrane za životinje i kućne ljubimce.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu