Završeni radovi na igralištu u školi Treći kragujevački bataljon (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Učenici “Trećeg kragujevačkog bataljona“, od ove školske godine, sportsko rekreativnu nastavu obavljaće na renoviranim terenima, koji su obnovljeni zahvaljući sredstvima srpskog fudbalskog reprezentativca poniklog iz Kragujevca, Luke Milivojevića.

Iako, zbog obaveza i angažmana u klubovima van zemlje Luka ne dolazi često u svoj grad, on je prilikom svog poslednjeg dolaska u Kragujevac u julu ove godine, obišao školu u kojoj je zakoračio u svet fudbala i uvidevši u kakvom je stanju igralište odlučio da pomogne. “U razgovoru sa svojom porodicom i po nekoj svojoj želji, hteo sam da pomognem deci da im sutra bude lepše kad se bave sportom i kad igraju fudbal i želim da uputim apel drugim ljudima koji su dobre volje da pomognu školama u koje su oni išli, jer to je dobro delo i za njih a za decu i škole naročito“, izjavio je Luka Milivojević pre svog polaska u Grčku u kojoj igra za Olimpijakos.

Renoviranjem igrališta u koje je ukupno uloženo preko 9 000 evra, obuhvaćeni su radovi na betoniranju tribina, označavanju terena za fudbal, odbojku i košarku, farbanje koševa, fudbalskih stativa, postavljanja mreža za odbojku, a postavljanjem zaštitne mreže oko terena, rešen je jedan od dugogodišnjih problema.

Učenicima škole “Treći kragujevački bataljon“, igralište je danas i zvanično predato na upotrebu u prisustvu člana Gradskog veća za vanprivredne delatnosti Borisa Kovačevića koji je još jednom iskoristio priliku da izrazi zahvalnost i divljenje Luki Milivojeviću zbog svega što je učinio.

“Za današnje vreme, ovo je jedan nesvakidašnji gest i jedno veliko delo, i pored velikog poštovanja prema tome imamo obavezu da pozovemo što veći broj ostvarenih i uspešnih sportista da slede Lukin primer i u skladu sa svojim mogućnostima izdvoje malo vremena i sredstava, kako bi i oni sredili otvorene sportske terene u naseljima u kojima su živeli ili u školama u kojima su učili, i novim generacijama stvore ne samo bolje uslove za bavljenje sportom već omoguće lepši ambijent za život i odrastanje“, apeluje Kovačević. U ovom momentu, imajući u vidu ograničena sredstva kojima grad Kragujevac raspolaže, ovo je jedna efikasna i uspešna akcija u kojoj se ljudi okreću ljudima, Kragujevčani svom gradu, i mi već sada pregovaramo sa drugim sportistima o sredjivanju nekih novih školskih dvorišta i sportskih terena u gradskim naseljima, najavio je Kovačević.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu