Pomenuta saradnja Kine i Kragujevca ostvaruje se bez sumnje - iKragujevac


Vesti

 Gradonačelnik grada Kragujevca, Radomir Nikolić, potpisao je Memorandum o razumevanju sa kineskom korporacijom China Machinery Engineering Corporation.

Kako je već ekskluzivno najavljeno na našem portalu, potpisivanjem pomenutog memoranduma predviđeno je osnivanje srpsko-kineskog preduzeća čija bi delatnost bila otkup i prerada stoke u Centralnoj Srbiji. Reč je o najozbiljnija investicija u poljoprivredi u regionu Centralne Srbije poslednje 2 decenije. Ovaj memorandum predstavlja preokret u proizvodnji srpskog seljaka. U razgovoru koji se vodio u Kini, panirana je izgradnja klanice, hladjnjače, a proizvodnja energije bila bi od stočnog izmeta i time bi proces prozivodnje bio zaokružen. Iako gradonačelnik Kragujevca nije želeo da otkriva mnogo, u njegovom timu već se pominje ostvarenje sna za našu zemlju I ističe se zadovoljstvo zbog uspešnog razgovora sa Kinezima.
Grad će raditi na podsticajnim sredstvima I svaki poljoprivrednik koji želi da izloži svoje proizvode, moći će da se uključi u saradnju.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu