KO PALI AUTOBUSE PO KRAGUJEVCU??? - iKragujevac


Vesti

Bamiron, čiji je direktor Draško Đuričković, u zakupu stanice je od aprila i ima ugovor koji važi godinu dana, a mesečna zakupnina je 300.000 dinara.


Međutim, posle uvođenja stečaja raspisan je novi konkurs, koji dobija firma “Janjušević“, i to za mesečni zakup od pet miliona dinara. Novi zakupac nije ušao na stanicu, a starom „ne pada na pamet da je napusti“.

Prema rečima Draška Đuričkovića, koji ima ugovor overen od Agencije za privatizaciju, u renoviranje oronule stanice “uložio je mnogo novca da bi dobila upotrebnu dozvolu“.Da će borba za zakup Autobuske stanice da potraje, ocenjuje i Srđan Ilić, bivši predsednik Samostalnog sindikata, koji je sa firmom „SPES Travel“ konkurisao nakon proglašenja stečaja za zakup. On kaže da je „izigran jer je jedini imao kompletnu dokumentaciju, a na kraju je izabrana firma koja je dala najveću ponudu“.

Janjušević: Zapalili mi tri autobusa, ne smem da se bunim
Vinko Janjušević, vlasnik preduzeća koje je dobilo zakup nakon uvođenja stečaja u „Autosaobraćaj“, kaže da je „uplašen jer su mu tri autobusa zapaljena“.
- Ja sam konkurisao i ranije, pre stečaja, i hteo da zaposlim 157 radnika na autobuskoj stanici. Onda su mi zapaljena tri autobusa, policija je napravila uviđaj. Do sada nisam dobio odštetu, a dobijam samo pretnje. Od kada sam dobio tender kao najbolji ponuđač, niko me nije zvao, niti je neko pokušao da me uvede u stanicu. Čekam da država reaguje - kaže Vinko Janjušević.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu