Global Village – kreativni sajam kultura - iKragujevac


Vesti

U sklopu projekta ,,Pokreni svoju budućnost” koji po treći put organizuje organizacija AIESEC u Kragujevcu, održaće se događaj pod nazivom ,,Globalno selo” 12. jula 2015. godine sa početkom u 16:00 časova u Velikom parku u Kragujevcu.

Ukoliko želite da upoznate kulturu Turske, Poljske, Italije, Rusije, Ukrajine, Moldavije, Grčke, Mongolije, Azerbejdžana, Francuske, a da ne napuštate Kragujevac, ovo je savršena prilika za sve vas. Volonteri iz ovih zemalja će predstaviti tradiciju, običaje, kulturu svoje zemlje i omogućiti vam da vidite sve čari njihovih rodnih mesta. Ovo je jedinstveni događaj koji slavi toliko različitih kultura odjednom kroz zajedničku igru, pesmu, priču, tradicionalnu nošnju. ,,Globalno selo’’ oživljava ideju da je ceo svet zapravo jedno veliko, globalno selo i inspiriše nas da razumemo i cenimo jedinstvenost i različitost među nama i da na taj način damo pozitivan doprinos našem društvu.

Živeti raznolikost jeste jedna od glavnih ideja AIESEC-a i putem događaja ,,Globalno selo’’ ljudi imaju mogućnost da osete kako je to živeti negde drugde, van Srbije, kakve običaje imaju drugi ljudi, kako razmišljaju, po čemu smo slični, a po čemu se razlikujemo. Zato pozivamo sve zainteresovane građane da dođu 12.jula u period od 16h do 20h u Veliki park u Kragujevcu i da upoznaju različitosti drugih kultura. Dođite i budite deo internacionalne atmosfere i duha koji stvaraju mladi, ambiciozni studenti iz svih krajeva sveta.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno-odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.
 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu