Počelo raščišćavanje zgarišta na šestom spratu Gradske uprave - iKragujevac


Vesti

Ekipa sektora za vanredne situacije MUP – a Srbije iz Beograda, okružni tužilac i veštak završili su sa prikupljanjem dokaza o uzrocima požara na šestom spratu zgrade Gradske uprave, tako da je uklonjeno policijsko obezbeđenje i omogućeno raščišćavanje prostora. Na tim poslovima pored radnika JKP ''Čistoća'' angažovani su i zaposleni koji sređuju dokumentaciju.

Situacija je mnogo bolja nego što smo očekivali, kazao je danas u izjavi za medije Andreja Ilić načelnik Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove. Dokumentacija u kancelarijama 607, 608 i 609 gde su bile smeštene komunalna i građevinska inspekcija i inspekcija za saobraćaj i puteve je potpuno uništena. Međutim, to neće biti problem jer se najveći deo dokumenata čuva u elektronskoj formi na mrežnim diskovima odnosno serveru, tako da će predmeti u skladu sa zakonskom procedurom relativno brzo biti rekonstruisani. Deo predmeta biće rekonstruisan i fizički, jer požar nije u potpusnosti zahvatio sve kancelarije.

Uvidom na licu mesta, utvrđeno je da su sačuvani svi predmeti koji se nalaze u zajedničkoj pisarnici svih inspekcija u kancelariji 603, sačuvane su sve taksi dozvole i rešenja u kancelariji 606.

Zaposleni u komunalnom, saobraćajnom i građevinskom inspektoratu premešteni su u prostorije Preduzeća za izgradnju grada, Komunalnu policiju i Biznis inovacioni centar. Funkcioniše se otežano ali se radi, primaju se prijave građana i inspektori obavljaju nadzor na terenu.

Komisija Gradskog veća radi na proceni štete nastale od požara, tako da će vrlo brzo biti poznato šta je uništeno, a šta ima upotrebnu vrednost. Pored toga, čeka se i izveštaj stručnih službi o uzrocima požara koji je u zgradi Gradske uprave izbio u ponedeljak 6. jula.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu