KG: Izložba „Moguća realnost“ u SKC-u - iKragujevac


Vesti

Juče, 7. jula, u galeriji SKC-a je otvorena izložba Moguća realnost. Autorke izložbe su: Jovana Trkulja, Vukica Vukas i Andrijana Pajović. 

Izložba će biti otvorena do 4. avgusta.

Fotografija postaje način na koji se svet iluzije učvršćuje, što je u potpunosti suprotno od dokumentarnosti, kao osnovne funkcije fotografije. Mešaju se slike, sa idejom koja prikazuje, našu predstavu o okruženju u kome živimo. To poigravanje sa realnošću i beskrajnu eksploataciju, pre svega nam omogućava efikasno korišćenje interneta. Ove tri umetnice, na različit način koriste ove mogućnosti.
Jovana Trkulja rođena je u Beogradu, gde je završila srednju školu na odseku za grafički dizajn i diplomirala na Akademiji umetnosti BK, odsek fotografija. Dobitnik je Vidovdanske nagrade za studenta generacije, na katedri za fotografiju za 2006. godinu. Radila je kao fotograf u dnevnom listu Borba, učestvovala je u izradi kataloga za Sportski savez Srbije i fotografisala za sajtove klubova Magacin i Office pub u Beogradu.
Vukica Vukas je rođena u Beogradu, gde je i diplomirala na Akademiji umetnosti BK, odsek fotografija. Učestvovala je na više grupnih i samostalnih izložbi „Reanimacija”, „Trijenale Mixed Medija”, „Inventia inclusive - Intrenacionalno trijenale proširenih medija” i „Ne/realnost”.
Andrijana Pajović, završila Akademiju umetnosti u Beogradu, na katedri Fotografija, u klasi profesora Milana Aleksića. Član je ULUS-a od 2014. u statusu samostalnog umetnika. Trenutno na master programu Univerziteta umetnosti Beograd, katedra za kulturnu politiku i menadžment. Učestvovala na više rezidencijalnih programa i dobitnik je Internacionalne nagrade za mlade fotografe „A Touch of Violence” u Tirani.  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu