Za Karting stazu 900 000 dinara - iKragujevac


Vesti

Među 25 udruženja i organizacija civilnog društva iz cele Srbije, kojima su na konkursu odobrena sredstva ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture, kragujevačko udruženje za društveni razvoj mladih ''Interaktiv'' dobilo je 900 000 dinara za rekonstrukciju nekadašnje Karting staze u Velikom parku.

Ministarka Zorana Mihajlović, na konferenciji za novinare, istakla je značaj saradnje sa nevladinim sektorom na planu edukacije i drugih napora da se bezbednost saobraćaja unapredi. Vrata Ministarstva od prvog dana su otvorena za dijalog i saradnju sa onima koji žele da Srbija bude uređenija, bezbednija i da se brže modernizuje. Danas možemo da se pohvalimo saradnjom na konkretnim projektima koje sprovode udruženja građana, a uz podršku Ministarstva. Ukupna vrednost odobrenih projekata je 15,8 miliona dinara i više od dve trećine je iz oblasti bezbednosti. Veoma je važna saradnja zato što mislim da nevladin sektor može da pomogne, da ukaže na probleme, ali isto tako da kroz svoje projekte i edukaciju podigne bezbednost u saobraćaju na viši nivo – istakla je Zorana Mihajlović.

Udruženje ''Interaktiv'' projektom je planiralo da posle rekonstrukcije kolovoza i postavljanja saobraćajne signalizacije poligon u Velikom parku služi za vožnju bicikala i edukaciju najmlađih radi njihove veće bezbednosti na ulicama.

Plan je da se radi rekonstrukcija staze, odnosno da se radi popravka asfalta i da se staza ponovo stavi u funkciju. Planirano je, takođe, da se postave saobraćajni znaci i da se naprave neke simulacije realnih saobraćajnih situacija gde bi uz podršku stručnih lica odnosno trenera tokom četiri vikenda nakon rekonstrukcije bila organizovana edukacija za decu i mlade o bezbednosti u saobraćaju.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu