''Čistoća'' počela sa uklanjanjanjem divljih deponija - iKragujevac


Vesti

Dve ekipe JKP ''Čistoća'' jutros su izašle na teren i počele sa uklanjenjem divljih deponija u okolini Kragujevca. U Blagoveštanskoj ulici u naselju Korićani radnici ''Čistoće'', uz odgovarajuću mehanizaciju, uklonili su četiri divlje deponije.

Direktor ovog komunalnog preduzeća Radoslav Matić podsetio je da je reč o redovnim aktivnostima koje JKP ''Čistoća'' realizuje u saradnji sa lokalnom samoupravom i najavio da će i ostale divlje deponije u gradu i oklolini biti uklonjene.

Matić je na Svetski dan zaštite životne sredine apelovao na građane da ne bacaju smeće i kabasti otpad van mesta koja su za to određena već da ih odlažu u kontejnere ili pored njih kako bi radnici JKP ''Čistoća'' mogli redovno da ga uklananju i odvoze na gradsku deponiju u Jovanovcu.

Načelnik Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove Andreja Ilić bio je jutros na terenu sa direktorom ''Čistoće'' i tom prilikom rekao da je uprava uključena u akciju uklanjanja divljih deponija. ''Pored redovnih poslova komunalnog održavanja preko JKP ''Čistoća'' organizovali smo ukljanjanje divljih deponija. S aspekta inspekcijskih poslova stvaranje nečistoće na javnoj površini je prekršaj i inspektori na terenu i komunalni policajci sankcionisaće takve prekršaje veoma rigorozno u narednom periodu'', rekao je Ilić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu