KG: Informacije za nezaposlene u Poslovnom centru NSZ - iKragujevac


Vesti

Nezaposleni koji bi želeli da pokrenu sopstveni posao sve informacije mogu dobiti u Poslovnom centru Nacionalne službe za zapošljavanje.

Za pokretanje biznisa ljudima koji traže posao na raspolaganju su i sredstva Službe za zapošljavanje. Ova institucija posebnu pažnju obraća na osobe koje su tokom restrukturiranja ostale bez posla i uzeli otpremninu koju bi mogli da iskoriste za otvaranje preduzetničke radnje.

Usluge poslovnog centra Nacionalne službe za zapošljavanje namenjene su nezaposlenima koji bi želeli da se oprobaju kao preduzetnici u sopstvenom poslu.

Poslovni centar upoznaje nezaposlene koji pokreću posao i sa njihovim obavezama u drugim ustanovama poput Agencije za privredne registre, poreske uprave i bankama.

Informacije o subvencijama za samozapošljavanje koje daju država, nevladine organizacije ili fond za razvoj se mogu dobiti u poslovnom centru Nacionalne službe za zapošljavanje. Preduslov za dobijanje subvencije za pokretanje sopstvenog biznisa je da nezaposleni prođu i određenu obuku za pisanje biznis plana koja traje dva dana po 10 časova.

Interesovanje za pokretanje sopstvenog posla je veliko, kažu u NSZ-u, jer se od početka godine oko 500 osoba priijavilo za program samozapošljavanja, dok je za sada preko 300 prošlo obuku.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu