Kragujevac: Od 1. juna autobuska stanica u radu - iKragujevac


Vesti

Glavna autobuska stanica u Kragujevcu dobila je upotrebnu dozvolu i od 1. juna biće otvorena za putnike, a očekuje se da sutra, 27. maja, počne sa probnim radom.

Očekuje se da potvrda iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture stigne tokom predstojećeg vikenda kada bi stanica stanica mogla da počne sa probnim radom.

Kragujevčani nemaju autobusku stanicu od kraja 2013. godine, i umesto nje koriste se improvizovani, nenatkriveni peroni koji putnicima ne pružaju ni osnovne uslove kao što su čekaonica ili informacije.

Autobuska stanica je izuzeta iz stečajne mase "Autosaobraćaja" i, sa odobrenjem Agencije za privatizaciju, izdata u trogodišnji zakup firmi "Bamiron KG" koja je ogranak beogradskog "Bamirona". Zakupac će plaćati 3,6 miliona dinara godišnje i zaposliće najmanje 30 radnika.

"Za sada je angažovano 32 radnika koji su na obuci, a ugovore o radu potpisaće čim stanica počne da radi", kaže direktor "Autosaobraćaja", Srećko Aleksić.

Zakupac Draško Đuričković kaže da će zaposleni biti sa biroa, kao i tri stara radnika Autosaobraćaja.

"Svi će biti mladi, školovani ljudi koji govore i strane jezike. Broj zaposlenih će se sigurno povećati jer planiramo otvaranje novih sadržaja na autobuskoj stanici, kao što je ambulanta", rekao je Đuričković.

Zakupac je izmirio i milionski račun za struju, a račun za vodu od 1,3 miliona biće plaćen u ratama.

Izvor/Foto: Blic

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu