Deseti "Đurđevdanski karneval" sutra u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Gradska turistička organizacija "Kragujevac" 6. maja organizuje deseti "Đurđevdanski dečji karneval". Najbrojnija povorka do sada, biće formirana od 10 do 11 časova, i krenuće od Gornjeg parka predvođena motoristima kluba "Smak", a na kraju kolone biće 30 omiljenih kragujevačkih "Fića".

Osim predškolskih i školskih ustanova iz svih gradskih i prigradskih naselja, u koloni će se nalaziti sve kragujevačke plesne škole, čijem dinamičnom plesu doprinose tri mobilna ozvučenja koja se kreću u koloni, a na kraju kolone su pioniri, juniori i podmladak svih kragujevačkih sportskih klubova, u dresovima, trenerkama, kimonima i sa svim obeležjima svojih klubova.

Na raskrsnici kod Saborne crkve i u Centru grada, kod "Štafete", plesaće svoje koreografije mažoretkinje iz Bele Crkve i Leskovca, a u koloni i na bini učestvovaće i gosti iz Gračanice, Brusa,Vršca, lazarevca, Batočine i ansambl "Češka beseda" iz Kruščice.

Program počinje pesmom prvog kragujevačkog dečjeg hora "Amadeus" i Malog hora Muzičke škole Miloje Milojević. Članovi glumačkog ansambla Pozorišta za decu "Kragujevac", najavljivaće program, a između tačaka animirati decu, edukativnim pričicama o Đurđevdanu i običajima.

U programu će ove godine biti i "Art kvart" iz muzičke škole Miloje Milojević, baletska grupa "Aplauz" i učenice od 1. do 4. razreda beogradske osnovne baletske skole "Lujo Davičo", izdvojenog odeljenja u Kragujevcu. Nastupiće i gosti iz Vršca sa Plesnom grupom "Acro dance club" i "Super star" i Plesna grupa kluba "DC Team" i Kulturno-turistickog centra "Dositej Obradovic" iz Batočine.

Za disko, hip hop i "Latino" ritmove, zadužene su plesne škole i klubovi "La Luna", "Fiesta" - Kids, "Dolls" sa grupom "Pčelica" i "Creazy clowns", "Link", Break dance grupa "Denied kids" i Sportski klub "Ritmik".

Za najbolje pojedinačne, porodične i grupne maske obezbeđen je bogat nagradni fond, pa se tako za kreativnost mogu dobiti vikendi na Kopaoniku i u "Euro Gaju", porodični ručkovi u "Biblioteci kod Milutina" i u restoranu "Mustang", porodične pice, kolektivno šišanje, karte za bioskop, grupne karte za bazen, kuglanu, teretanu, Arenu "fun factory", zatim razne igračke, trenerke, pidžame i slatkiše, balone i još puno toga što su obezbedili prijatelji karnevala.

Po završetku karnevalskog programa, od 14 časova, počinje Kulturno umetnički program folklorne sekcije udruženja "Češka Beseda" iz Kruščice.

Izvor: GTO

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu