Sajam hortikulture u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

U petak 24. aprila u 12 časova, na kragujevačkom „Šumadija sajmu“ svečano će biti otvoren peti po redu Sajam hortikulture, koji je do sada najznačajniji i privlači veliku medijsku pažnju.

Na 1500 metara kvadratnih, izlagaće oko 120 izlagača, među kojima će biti i Gradska turistička organizacija „Kragujevac“, koja će imati štand sa suvenirima i propagandnim materijalom. Na sajmu će izlagati veliki i individualni proizvođači, uvoznici i distributeri semenske robe, sadnog i dendro materijala, cveća i dekorativnog bilja, travnatog materijala, malča, saksija i prateće opreme, supstrata i treseta, zalivnih sistema, parterske galanterije, mašina i baštenskog alata, kao i proizvođači u eksterijeru.Izuzetnu čast, kragujevačkom sajmu hortikulture, ukazao je gospodin Martin Veher, ataše za poljoprivredu ambasade kraljevine Holandije, koji će sa predstavnicima holandske delegacije, prisustvovati i zvanično otvoriti sajam.

Nakon svečanog otvaranja, sa predstavnicima grada Kragujevca, holandska delegacija i ataše Martin Veher, obićiće štandove, a potom će i sa predstavnicima Šumadija sajma posetiti Drugu tehničku školu, smer Pejzažne arhitekture, gde će ih zvanično primiti predstavnici škole.Gospodin Martin Veher će u dvorištu Druge tehničke škole simbolično posaditi drvo, a potom će obići i kabinete u kojima se realizuje praktična nastava. 

GTO

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu